#39 Takknemlighet og medfølelse (OT)

Denne episoden er stort sett en kopi av en oppmerksomhetsøvelse hentet fra Nærvær.no (med tillatelse). Jeg har gjort noen små tilpasninger og en liten utvidelse på slutten. Takk til Michael de Vibe for inspirasjon og velvilje.

Denne episoden er stort sett en kopi av en oppmerksomhetsøvelse hentet fra Nærvær.no (med tillatelse). Jeg har gjort noen små tilpasninger og en liten utvidelse på slutten. Takk til Michael de Vibe for inspirasjon og velvilje.

I det siste har jeg hatt stort utbytte av disse «hjerte-øvelsene», altså øvelser som omhandler medfølelse, takknemlighet, omsorg, kjærlighet osv. Det er en del av oppmerksomhetstreningen som er ganske ny for meg, men som jeg har veldig stor tro på.

Hvis du også finner glede i å se nærmere på takknemligheten, så er det vanskelig å komme utenom David Steindl-Rast. Han er litt «takknemlighetens far» for meg, og her er to ting fra ham du kan begynne med:

TED: Want to be happy? Be grateful
Offisiell hjemmeside: Steindl-Rast´s homepage
Sounds true: David Steindl-Rast: Grateful Living in the ‘Double Realm’

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *