36. Zapffe – Farvel Norge

Stykket "Farvel Norge" ble skrevet av Peter Wessel Zapffe i 1958, og er noe av det sterkeste som er skrevet om naturvern i Norge. Teksten blir sørgelig nok stadig mer aktuell, og her finner du den med en kort innledning.

Stykket «Farvel Norge» ble skrevet av Peter Wessel Zapffe i 1958, og er noe av det sterkeste som er skrevet om naturvern i Norge. Teksten blir sørgelig nok stadig mer aktuell, og her finner du den med en kort innledning.

En god start på Zapffes forfatterskap er boka «Barske glæder» som første gang kom ut i 1969. Mer informasjon om Zapffe kan du lese på Wikipedia. Hos Harvest kan du lese et artig intervju med Zapffe med tittelen: «Zapffe og jeg«. Hos NRK finnes et lite klipp der Zapffe selv snakker om det tragiske. Du kan også finne en del korte snutter i svart/hvitt med ham på YouTube (søk på Zapffe).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *