#27 Himmeljorden – forord

I 2009 ga Per Ingvar Haukeland ut boka "Himmeljorden - og med av Gud i naturen" på Kvekerforlaget. Forundringsrommet.no har fått lov til å gjøre om boka til podcastepisoder, og her finner du forordet.

I 2009 ga Per Ingvar Haukeland ut boka «Himmeljorden – og med av Gud i naturen» på Kvekerforlaget. Forundringsrommet.no har fått lov til å gjøre om boka til podcastepisoder, og her finner du forordet.

Jeg leste boka for 10 år siden, og ble kraftig berørt. Den resonnerte med mye av det samme jeg tenker og mener. Det er derfor med stor glede jeg deler boka med dere i et annet medium.

Innholdsfortegnelsen i boka ser slik ut, og jeg linker opp med nye episoder etterhvert som jeg får lest inn:

Forord
1. Et utvidet kvekervitnesbyrd
2. Himmeljorden – utkast til en livsfilosofi
3. En dybdeøkologisk kvekerbevegelse
4. Dybdeøkologi, Spinoza og Det indre lyset
5. Den dype gleden
6. Vær den forandring du søker der du er
7. Grønne råd og spørsmål
Til videre studier
Epilog

Jeg lagde en enkel webside for boka Himmeljorden for lenge siden, og nå kan du altså høre den også. Både forfatteren og undertegnede er kvekere. Hvis du vil vite mer om kvekerne kan du sjekke ut den offisielle hjemmesiden til kvekerne i Norge: kveker.org

Jeg har også på lista å lage en episode der jeg forteller om min vei til kvekerne i voksen alder. På samme listen står også en samtale med Per Ingvar Haukeland. Da må jeg lære mer litt mer tekniske ting, men det er ikke utenfor rekkevidde. Håper du legger merke til at lyden er kraftig forbedret siden de 26 første episodene i 2019! Her er vi på Tvergastein:

Lars og Per Ingvar utenfor Tvergastein ved foten av Hallingskarvet.

Jeg bærer på en uro for framtiden til livet på kloden, for hvordan vi behandler våre medskapninger og vårt felles hjem, men jeg ser også en lysning i uroen der kvekere bidrar med eksempler for en bærekraftig framtid.

Per Ingvar Haukeland

Haukeland, Per Ingvar (2009) Himmeljorden – om det av Gud i Naturen
Kvekerforlaget – ISBN 978-82-90311-95-2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *