#26 ACT intro

I denne episoden får du en innføring i ACT - Acceptance and Commitment Therapy. Dette er en veiledningsmetode som blir stadig mer i vinden, og som med fordel kan gjøres ute! Hensikten med terapien er å skape psykologisk fleksibilitet slik at en kan få et rikt og meningsfylt liv. Mer om dette i podcasten!

I denne episoden får du en innføring i ACT – Acceptance and Commitment Therapy. Dette er en veiledningsmetode som blir stadig mer i vinden, og som med fordel kan gjøres ute! Hensikten med terapien er å skape psykologisk fleksibilitet slik at en kan få et rikt og meningsfylt liv. Mer om dette i podcasten!

Jeg har jo ingen lang veiledningsbakgrunn, så dere får ta det som en nybegynners titt på noe som er veldig spennende. Etter at jeg utdannet meg som Livsstyrketrener i i 2015/16 har jeg også gått på kurs på Meta-senter. Der er jeg nå på trinn 3-5. Min erfaring med ACT er fra kurs på jobb og fra bøker.

I podcasten nevner jeg heksafleksen flere ganger, og den ser altså slik ut:

Heksafleksen

De bøkene jeg har vært igjennom foreløpig er:

 • Harris, Russ (2017) Lykkefellen – en illustrert guide, Arneberg forlag (Denne finnes også skrevet ut og mer faglig med samme tittel fra samme forlag.)
 • Harris, Russ (2013) ACT – enkelt og greit, Gyldendal Akademisk
 • Harris, Russ (2007) The Happiness Trap
 • Hayes, Steven et.al. (2018) Aksept og veribasert atferdsterapi (ACT), Arneberg forlag
 • Luoma, Jason B. (2017) Learning ACT, Context Press
 • Stoddard, Jill A. (2014) The Bigg Book of Act Metaphors, NewHarbinger (Under lesning)

I tillegg har jeg hatt stor glede av noen andre ressurser:

 • Podcast: «Act in context«. Her har jeg nå hørt de første 8 episodene, og det er mye spennende. Her går de systematisk igjennom heksafleksen, og det er med gjester som for eksempel Russ Harris og Steven Hayes.
 • The Happiness Trap – free Resources from Dr. Russ Harris
 • WEB: Association for Contextual Behavioral Science (org. for de som jobber med ACT worldwide)
 • Facebook: ACT Norge (gruppe for de som er interessert i ACT i Norge)

Da tenker jeg det får holde som en intro!

1 comment on “#26 ACT intro
 1. Lars sier:

  Jeg har allerede lært så mye mer om ACT at jeg ikke tør å høre på denne episoden på nytt, men dere får ta det for det den er. Slik opplevde jeg ACT før sommeren 2019. Så kommer det mer om ACT etterhvert…

  Imens kan jeg tipse dere om en podcast som har dukket opp i mellomtiden «Psychologists off the Clock». Den har jeg nå fått tips om fra flere forskjellige kanaler, og gleder meg til å høre nærmere på den. I forlengelsen av min korte introduksjon er jeg overbevist om at episode 77 er verdt å lytte til: ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY WITH DR. JILL STODDARD – https://www.offtheclockpsych.com/podcast/acceptance-commitment-therapy

  Husker jeg ikke mye feil var det hun som var programleder i de første 10-12 episodene av ACT in context-podcasten. Der imponerte hun stort. Både morsom, klar og svært faglig dyktig. Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *