#22 Kroppsskanning (OT)

I denne "episoden" finner du en kroppsskanning jeg spilte inn i 2017. Kroppsskanning er den mest brukte øvelsen i mindfulness/oppmerksomhetstrening (OT). Se også #16 for en introduksjon til oppmerksomhetstrening.

I denne «episoden» finner du en kroppsskanning jeg spilte inn i 2017. Kroppsskanning er den mest brukte øvelsen i mindfulness/oppmerksomhetstrening (OT). Se også #16 for en introduksjon til oppmerksomhetstrening.

En litt annen versjon av denne øvelsen finnes i episode #17 – Kroppsbevissthet.

Vil du lære mer om dette anbefaler jeg nettstedet nærvær.no. Her finner du blant annet Michael de Vibe som har vært min lærer på dette feltet.

Noen ganger pleier jeg å avslutte denne øvelsen med å gjenta holdningene i oppmerksomt nærvær for meg selv. De er:

  • Takknemlighet
  • Ikke-dømmende, vennlig
  • Tålmodig
  • Aksept
  • Tillit
  • Leken, åpen, nysgjerrig
  • Gi slipp
  • Ikke streve (leve med overskudd)

Disse holdningen blir jeg nok aldri ferdig med å grunne over, og jeg kommer helt sikkert tilbake til de i en senere episode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *