#26 ACT intro

I denne episoden får du en innføring i ACT - Acceptance and Commitment Therapy. Dette er en veiledningsmetode som blir stadig mer i vinden, og som med fordel kan gjøres ute! Hensikten med terapien er å skape psykologisk fleksibilitet slik at en kan få et rikt og meningsfylt liv. Mer om dette i podcasten!

I denne episoden får du en innføring i ACT – Acceptance and Commitment Therapy. Dette er en veiledningsmetode som blir stadig mer i vinden, og som med fordel kan gjøres ute! Hensikten med terapien er å skape psykologisk fleksibilitet slik at en kan få et rikt og meningsfylt liv. Mer om dette i podcasten!

Jeg har jo ingen lang veiledningsbakgrunn, så dere får ta det som en nybegynners titt på noe som er veldig spennende. Etter at jeg utdannet meg som Livsstyrketrener i i 2015/16 har jeg også gått på kurs på Meta-senter. Der er jeg nå på trinn 3-5. Min erfaring med ACT er fra kurs på jobb og fra bøker.

I podcasten nevner jeg heksafleksen flere ganger, og den ser altså slik ut:

Heksafleksen

De bøkene jeg har vært igjennom foreløpig er:

  • Harris, Russ (2017) Lykkefellen – en illustrert guide, Arneberg forlag (Denne finnes også skrevet ut og mer faglig med samme tittel fra samme forlag.)
  • Harris, Russ (2013) ACT – enkelt og greit, Gyldendal Akademisk
  • Harris, Russ (2007) The Happiness Trap
  • Hayes, Steven et.al. (2018) Aksept og veribasert atferdsterapi (ACT), Arneberg forlag
  • Luoma, Jason B. (2017) Learning ACT, Context Press
  • Stoddard, Jill A. (2014) The Bigg Book of Act Metaphors, NewHarbinger (Under lesning)

I tillegg har jeg hatt stor glede av noen andre ressurser:

  • Podcast: «Act in context«. Her har jeg nå hørt de første 8 episodene, og det er mye spennende. Her går de systematisk igjennom heksafleksen, og det er med gjester som for eksempel Russ Harris og Steven Hayes.
  • The Happiness Trap – free Resources from Dr. Russ Harris
  • WEB: Association for Contextual Behavioral Science (org. for de som jobber med ACT worldwide)
  • Facebook: ACT Norge (gruppe for de som er interessert i ACT i Norge)

Da tenker jeg det får holde som en intro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *